in

DigiTest: Sennheiser XS Lav Mobile review

Audio is op Social Media eigenlijk net zo belangrijk als video maar omdat veel filmpjes opgenomen met een telefoon en je niet gelijk met een microfoon wilt rondlopen zorgt Sennheiser voor een oplossing.

Je kent de Duitse fabrikant Sennheiser uiteraard al van onder andere (professionele) hoofdtelefoons, microfoons en andere soorten geluidsapparatuur. Met de XS Lav Mobile zorgen ze ervoor dat je naast je UHD video ook je audio naar een hoger niveau kan tillen.

Professioneel

Naast Digitailing zijn we bij Studio Kaboem ook uitgever van het regionale online sportplatform 0172SPORT en in die hoedanigheid nemen we regelmatig interviews af op winderige voetbalvelden. Nu hebben we daar wel een microfoon met plopkap, maar het komt vaak voor dat de dienstdoende interviewer de microfoon te ver van de geïnterviewde persoon afhoudt, met alle gevolgen van dien.

De XS Lav Mobile is een handige microfoon en eenvoudig en eventueel onopvallend op kleding te bevestigden. De microfoon is namelijk écht een XS formaat (+/- 10x5mm) en is bevestigd aan een 2 meter lange kabel met aan het andere uiteinde een 3.5mm jack aansluiting voor in je mobiel of camera. Voor Apple apparaten heb je dus wel een Apple Lightning aansluiting naar 3.5mm jack aansluiting adapter nodig. Doordat het bijgeleverde klipje eenvoudig te bevestigen is in de kraag van een kledingstuk heb je minimaal last van omgevingsgeluid. Voor de winderige achterafveldjes waarop wij ons bevinden is ook gedacht, een mini plopkapje is ook meegeleverd en filtert die irritante windvlagen eruit. Dit alles kun je meenemen in een klein meegeleverd opbergzakje.

Een mini plopkapje is ook meegeleverd en filtert die irritante windvlagen er uit

Verder is het plug-and-play en de (omnidirectionele) microfooncapsule zorgt voor helder, natuurlijk geluid. Je kan gewoon opnemen in je eigen app naar voorkeur, alleen klinkt het dus echt een stuk beter dan de microfoon van je mobiele apparaat… een professionele upgrade voor al je Social Media opnamen. Uiteraard is de Sennheiser XS Lav Mobile handig voor het opnemen van podcasts, presentatie of voice-over opnamen.

CAP: € 49,00
Frequentie: 50 – 18.000 Hz
Gewicht: 19 gram
Kabel lengte: 2.0 meter

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

T-Mobile geeft gas met supersnel glas

LG’s 2021 Soundbars bieden premium geluid en AI toepassingen met duurzaam design