in

Sonos lanceert in Nederland gecureerd radiostation op Sonos Radio, en biedt high-definition streaming met Sonos Radio HD

Sonos introduceert Sonos Radio HD, een nieuwe reclamevrije high-definition-versie van de populaire streaming-radiodienst Sonos Radio. Sinds de lancering in april 2020 is Sonos Radio de op drie na meest beluisterde dienst op Sonos.

Sonos Radio HD biedt nog meer exclusieve content rechtstreeks in de Sonos-app in lossless audio van cd-kwaliteit – de hoogste geluidskwaliteit van alle streaming-radiodiensten. Als aftrap van Sonos Radio HD werkte Sonos samen met een van ‘s werelds meest geliefde entertainers, Dolly Parton, aan haar station Songteller Radio.

Sonos Radio

  • Zes nieuwe, door lokale curatoren samengestelde stations waaronder Radio à Gogo; het station met de beste popmuziek gecureerd in/voor Nederland.
  • Vier nieuwe genrestations, en nieuwe artiestensamenwerkingen op Sonos Sound System.

Sonos Radio HD

  • Reclamevrij, luisteren zonder advertenties.
  • Alle originele content gestreamd in high definition – lossless en CD-kwaliteit audio – de hoogste kwaliteit van elke radiostreamingservice.
  • Een uitgebreidere catalogus van exclusieve, originele content – onder de nieuwe stations is een exclusieve zender van Dolly Parton: Songteller Radio.
  • De mogelijkheid om nummers over te slaan of te herhalen.
  • Vanaf 12 november beschikbaar in de VS en het VK voor $7,99/£7,99 per maand.
  • Nederland volgt in 2021.

Voor Sonos-klanten vertegenwoordigt radio 50% van alle luistertijd op het platform. Daarnaast is er wereldwijd een jaarlijkse toename van 40% in luisteruren op Sonos. “Sonos Radio is het resultaat van onze toewijding aan een geweldige geluidsbeleving. We stoppen veel aandacht in het selecteren en cureren van muziek om die vanaf het moment dat onze klanten hun product installeren in briljant geluid te laten klinken”, legt Patrick Spence, CEO van Sonos, uit. Sonos’ radiofans kunnen een abonnement nemen op Sonos Radio HD om exclusieve genrestations, meer diepgaande content van en over artiesten, en geluiden om bij te ontspannen en in slaap te vallen te ontdekken. Sonos Radio HD is reclamevrij en biedt de mogelijkheid om nummers over te slaan of te herhalen. Alle originele Sonos Radio-stations worden op Sonos Radio HD gestreamd in HD; lossless audio van cd-kwaliteit (16-bits/44,1 kHz FLAC). Het is vanaf vandaag beschikbaar in de Sonos S2-app in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk voor $7,99/£7,99 per maand na een gratis proefabonnement van 30 dagen. Nederland volgt in 2021.

Radio à Gogo; het eerste radiostation op Sonos Radio gecureerd in Nederland

Nederlandse Sonos-luisteraars zijn dol op radio. De gemiddelde Nederlander luistert per dag meer naar de radio naarmate de coronacrisis voortduurt en niet geheel verrassend doen ze dat voornamelijk thuis. Speciaal voor lokale Sonos-luisteraars zijn er op basis van muzieksmaken, -culturen, -scènes en favorieten zes nieuwe stations ontwikkeld. Voor Nederland is Radio à Gogo ontworpen, en door bekend radio-dj Sander de Heer handmatig gevuld met pophits, onbekende albumtracks van favoriete artiesten en goede muziek van eigen bodem van de jaren ‘60 tot nu. De andere lokale stations zijn: British Beats and Bars en UK Session Sounds in het Verenigd Koninkrijk, French Connection voor Frankrijk en in Duitsland German Zeitgeist en Hip-Hop Stammtisch.

De curator van het Nederlandse Radio à Gogo is muziekexpert en radiokenner Sander de Heer. De Heer: “Ik heb genoten van het cureren van het lokale station op Sonos Radio. Radio à Gogo is de juiste mix van pop, soul, rock ‘N roll, jazz, alternative en meer. Voor het station ben ik in mijn eigen muziekarchief gedoken om een met de hand gemaakte selectie te maken van vergeten classics van grote artiesten, gemixt met bands van nu. Op het station hoor je artiesten die de muziekwereld verander(d)en en een belangrijke inspiratiebron voor de volgende generatie zijn. Radio à Gogo is een aaneenschakeling van invloedrijke artiesten, van muziek met een verhaal en talent van eigen bodem. Op het station hoor je namelijk elk uur een nummer van een Nederlandse artiest.”

Ontdek meer gratis, nieuwe content op Sonos Radio

Verwelkom de feestdagen met twee nieuwe stations en een speciale show van Dolly Parton; Holly Dolly Special. Dolly’s special is in november en december te horen op Holidaze.

Holidaze is een van twee nieuwe stations die de allerbeste kersthits laat horen. Het andere station, Holiday Concerto, brengt instrumentale versies van kerstklassiekers.
Ook zijn er nieuwe genrestations op Sonos Radio om de jaren negentig en het eerste decennium van deze eeuw mee te verkennen en herontdekken: 90s Mixtape en 00s On Shuffle.

Het eigen advertentievrije station van Sonos, Sonos Sound System, verkent de muzikale inspiraties van artiesten tijdens een wekelijks radio-uur. Een nieuwe samenwerking is elke week te horen vanaf woensdag 18.00u. Deze week is serpentwithfeet te horen en volgende week Erykah Badu. Daarna volgen o.a. A$AP Ferg en Laurie Anderson.

Originele programmering Sonos Radio beschikbaar in meer landen
Vanaf vandaag is de originele content van Sonos Radio ook beschikbaar in België, Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk en Zwitserland. Dat brengt het totaal op 16 landen. Luisteraars van over de hele wereld kunnen afstemmen op eerdere Radio Hours in het Sonos Sound System Archive op mixcloud.com/sonos.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Palletways Benelux introduceert P2C-service voor de levering van gepalletiseerde verzendingen aan de consument

ASTRO Gaming introduceert de Call of Duty®: Black Ops Cold War A10 Gamingheadset voor PlayStation, Xbox en PC