in

DigiFocus: Hoe Epson met zakelijke WorkForce Pro inkjetprinters bijdraagt aan een beter milieu

Bij nieuwe productintroducties van Epson gaat het (uiteraard) altijd over de vele mogelijkheden en voordelen die het product biedt op de werkvloer, maar daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan de groene boodschap: hoe Epson’s producten bijdragen aan een beter milieu.

Ter gelegenheid van het verschijnen van de nieuwe WorkForce WF-C8000 serie sprak Digitailing met Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson Nederland, over deze innovatieve printerserie die naast betrouwbaar ook recyclebaar en energiezuinig is.

“Veel bedrijven en werknemers denken dat ze met inkjetprinters niet snel genoeg kunnen printen en dat de kwaliteit minder is dan van laserprinters.”

Volgens Estoppey is de keuze van veel organisaties voor laserprinters gebaseerd op misverstanden. “Veel bedrijven en werknemers denken dat ze met inkjetprinters niet snel genoeg kunnen printen en dat de kwaliteit minder is dan van laserprinters. Bovendien wordt inkjet over het algemeen gezien als duur, omdat over inktpatronen voor consumentenprinters het beeld bestaat dat deze duur zijn en veel te snel leeg gaan.” Op onze de hedendaagse zakelijke inkjetprinters is dit allemaal niet van toepassing , stelt Estoppey: “Inkjet is een ‘koude’ technologie, wat betekent dat inkjetprinters niet eerst hoeven op te warmen, zoals laserprinters. Het maakt daardoor niet uit hoe lang geleden het is sinds de laatste afdruk is gemaakt. Wanneer de opdracht eenmaal gegeven is, rolt deze binnen een paar seconden uit de printer. En wat betreft de prijs van inkt, onze zakelijke inkjetprinters maken gebruik van inktpatronen met hoge capaciteit, waarmee de gebruiker duizenden pagina’s kan afdrukken voordat er een inktpatroon vervangen hoeft te worden.”

Snel en kwalitatief hoogwaardig

De WF-C8000 modellen zijn de meeste recente toevoeging aan de WorkForce Pro serie van Epson. De nieuwe modellen zijn ontworpen voor gebruik in omgevingen waarin veel op A3 en A4 wordt afgedrukt maar weinig tijd is voor interventies en onderhoud. “Met deze compacte inkjetprinters kunnen organisaties aan alle wensen van werknemers voldoen”, zegt Estoppey. “De printerserie is in staat om bepaalde documenten, die voorheen misschien wel door een externe partij moesten worden afgedrukt, zelf te printen. Gebruikers kunnen eenvoudig van A3tjes folders of concept-brochures maken. Maar ook Excel-spreadsheets, bouwplannen, werkbladen voor klaslokalen en simpele boekjes worden door de WF-C8690 zonder moeite afgedrukt.”

Het meest trots is Estoppey echter op de innovaties van Epson om inkjetprinters ook echt toe te spitsen op de zakelijke markt. “Enkele jaren geleden besloten we om inkjetprinters ook aan zakelijke gebruikers te gaan aanbieden. Daarvoor was echter wel verbetering nodig”, legt Estoppey uit. Epson investeerde daarom bijna 600 miljoen euro in de ontwikkeling van PrecisionCore, een technologie die is gebaseerd op technologie die wordt gebruikt in industriële printers en die dezelfde hoge kwaliteit naar de office markt brengt. Inclusief hoge printsnelheden: de WF-C8690 print binnen 5,5 seconden de eerste pagina, en heeft er slecht 60 nodig om 34 pagina’s in zwart-wit af te drukken. Bij kleurenprints staat de teller op 24 pagina’s per minuut. We bieden tegenwoordig zelfs inkjetprinters die tot 100 pagina’s per minuut printen.

Goed voor het milieu

“Kwaliteit en snelheid zijn belangrijk, maar het allerbelangrijkst is de verminderde impact op het milieu. Die ligt bij inkjetprinters vele malen lager”, stelt Estoppey. “Enerzijds komt dat doordat inkjet minder materialen verbruikt, denk aan drums, toners, photo conductor units en het verpakkingsmateriaal van al deze verbruiksartikelen. Onze inkjetprinters maken gebruik van inktpatronen met hoge capaciteit, dus die hoeven maar zelden te worden vervangen. We hebben zelfs een aantal modellen die gebruikmaken van grote inktzakken i.p.v. cartridges, waarmee je tot wel 84.000 pagina’s kunt afdrukken zonder onderbreking. Het enige afval dat deze modellen produceren is 4 lege inktzakken. Daarnaast, en zeker niet minder belangrijk, is het sterk verminderde energieverbruik.” Zoals gezegd gebruiken inkjetprinters geen warmte, wat betekent dat er tot 96 procent minder stroom wordt verbruikt, wat weer zorgt voor 92% minder CO2-uitstoot.

Cijfers laten zien dat Epson langzaam maar zeker in de opzet begint te slagen. IDC voorspelt dat de inkjetmarkt in West-Europa tegen 2020 gegroeid zal zijn tot een marktaandeel van 10 procent. “Het is een goed begin”, zegt Estoppey daarover. “Belangrijk om te beseffen is, ook voor ons, dat we pas aan het begin van een grote verschuiving staan. Veel bedrijven hebben decennialang gekozen voor laserprinters uit een soort vastgeroeste gewoonte.” Eén nieuw concept kan niet zomaar de markt op zijn kop zetten, maar wat we wel merken is dat bedrijven er eigenlijk best voor open staan. De onderliggende technologie maakt voor hen in principe niet uit, zolang het eindresultaat maar hetzelfde is. Met inkjettechnologie van Epson is het eindresultaat zelfs veelal beter, dragen ze bij aan een beter milieu én besparen ze op hun printkosten.”

Reacties

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

7 dagen per week winkelen steeds normaler

Huawei lanceert opvolger van succesvolle P Smart: P Smart+