in ,

Sonos opent nieuwe Concept Store in Berlijn

Berlijn is de muzikale hoofdstad van Duitsland. Zeker nu de nieuwe Sonos Concept Store zijn deuren opent aan de Oranienburger Straße 83 in het stadsdeel Mitte. Nadat in 2017 Sonos-winkels zijn geopend in New York en Londen, is de Berlijnse Sonos Store de tweede in Europa en de derde wereldwijd.

Openingsevenement heeft thema Song Stories: Bowie – gehost door Thomas Venker, met Tony Visconti, Goldfrapp, Ellen Allien, Gudrun Gut en Michael Rother.

Ervaar geluid en de sonic muziekcultuur

De Sonos Concept Store is meer dan alleen een winkel: Sonos laat je in Berlijn de muziekcultuur daadwerkelijk ervaren. Regelmatig zullen er muziek-, film-, technologie-, en art & design-events plaatsvinden. Bezoekers dompelen zich in de winkel onder in muziek, ervaren Sonos-producten in een interactieve ‘thuis’-omgeving en luisteren naar muziek zoals de artiest dat heeft bedoeld. Uiteraard zijn geluidskwaliteit en akoestiek een belangrijk onderdeel van het Store-concept.
Twee luisterkamers bieden een unieke luisterervaring en vormen de ideale setup voor productdemonstraties. De kamers zijn zo ontworpen dat ze het gevoel van de moderne huiskamer nabootsen en laten bezoekers kennis maken met de kracht van geluid. Bezoekers kiezen zelf hun favoriete nummers en streamen hun eigen muziek via één van de vele streamingdiensten beschikbaar op Sonos.

“De Berlijnse Concept Store is een plek waar muziekliefhebbers bij elkaar komen en inspiratie opdoen”

“De Berlijnse Concept Store is een plek waar muziekliefhebbers bij elkaar komen en inspiratie opdoen”, zegt Marco Schultz, Country Director voor de DACH-regio bij Sonos. “We willen mensen laten voelen hoe geluid elk huis tot leven kan brengen.”
Mensen die op zoek zijn naar de beste speaker of de ideale set-up voor thuis kunnen in de winkel terecht voor hoogwaardig advies en om de Sonos-producten zelf te testen. Het is bovendien de ideale plek voor mensen die nieuwsgierig zijn naar intuïtieve technologie en meer willen leren over spraakbesturing. Zo kan je nl. de allereerste smart speaker van Sonos, de Sonos One met Amazon Alexa in de toekomst met je stem bedienen.

Design van de winkel: Urban Berlin

Enkele zorgvuldig uitgekozen elementen onderscheiden de winkel in Berlijn van die in Londen en New York. Zo werkte Sonos voor het design van de luisterkamers samen met de Berlijnse kunstenaars 44flavours en Lena Petersen. Zij lieten zich bij het bepalen van de look & feel van de twee kamers inspireren door muziek, de urban cultuur en thuisomgevingen.

Nog een hoogtepunt van de ruimte is de Art Wall: een plek voor op muziek geïnspireerde kunst van internationale en lokale kunstenaars. Bij de opening van de winkel is een tentoonstelling te zien over David Bowie, die op muzikaal gebied nauw was verbonden met de Duitse hoofdstad. Foto’s van Denis O’Regan, Masayoshi Sukita en Christian Simonpietri laten Bowie zien tijdens zijn Berlijnse periode.

Winkelopening met Song Stories

Het openingsevenement op 12 april heeft als thema Sonos Song Stories: Bowie. Dit thema is geïnspireerd op het icoon dat in Berlijn zijn meest innovatieve en tijdloze werk creëerde. De host van de avond is Thomas Venker, die artiesten uitnodigt om hun persoonlijke, op David Bowie geïnspireerde muzikale ervaringen te delen. Zo vertellen Tony Visconti, coproducent van Bowie’s beroemde Berlijnse trilogie Low, Heroes en Lodger, Goldfrapp, Ellen Allien en Michael Rother hun persoonlijke verhalen en voegen hun eigen soundtracks toe. De avond is vrij toegankelijk voor het publiek en is bedoeld om Bowie-fans, muziekliefhebbers en Berliners bij elkaar te brengen. Aanmelden kan via www.sonos.com/events.

Na Song Stories volgt een tweedaagse live radio-uitzending op NTS Radio, wereldwijd radiostation en streamingpartner van Sonos. Dit vindt plaats tijdens het openingsweekend van 13 en 14 april 2018. De‘Love Letters to Berlin’ radioshow viert Berlijn als een voortdurende inspiratiebron en magneet voor kunstenaars met uitzendingen van Berlijnse labels, festivals en bekende artiesten die de Duitse hoofdstad hun thuis noemen.

Reacties

Reageren
  1. begin van het einde ,nadat sonos alle adressen van zijn retailers gekregen heeft , nu ook via eigen winkels klanten binnen halen ..ze zijn toch wat naief de winkeliers ..
    amsterdam ,brussel you are next ..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiTest: Nest Learning Thermostat

OnePlus 5T is uitverkocht in Europa